Nederlandse plantjes

We zitten aan de eettafel. Alles is zoals het altijd is, behalve de geur en de opengeknipte vuilniszak op tafel. Daar bovenop liggen stukgeknipte blaadjes en takken vol cannabisbloemen. ‘Waarom deden we dit ook alweer?’ vraagt mijn vriend. Ik zeg dat ik moet weten hoe het voelt om wietplantjes te knippen als ik erover schrijf en dat het niks te maken heeft met het snoeien van hortensia’s. Na vijf takken loop ik naar de keuken om mijn schaartje te wassen. Mijn duim doet pijn en heeft een beginnende blauwe plek. In het scharnierpunt van de schaar zit opgehoopte hars. Ik houd het onder de lopende warme kraan. Op het handvat van het schaartje staat “Made in China”. Duidelijk niet gemaakt om Nederlandse plantjes mee te snoeien.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *